Skip to main content

Over bierproeverij RaadHetBiertje

Jan ter Borg

Bedenker en oprichter raadhetbiertje.nl

Ik ben een sociale levensgenieter met een voorliefde voor gezelligheid, vrienden en speciaalbier. Plezier hebben en genieten van de mooie dingen in het leven vind ik belangrijk, en ik deel graag deze ervaring met anderen onder het genot van een lekker biertje.

Ontstaan vanuit
een vriendengroep

Onze gedeelde passie voor gezelligheid en speciaalbier zorgde ervoor dat we met elkaar bierproeverijen gingen houden onder het motto ‘De Proefkonijnen’. We ontdekten op een ludieke manier lekkere nieuwe bieren en kregen steeds meer kennis over de mooie wereld van speciaalbier.

Met de komst van corona in 2020 was het duidelijk dat het steeds uitdagender werd om met elkaar de gezellige bierproeverijen voort te zetten. Ik was aan de beurt om de eerste proeverij tijdens corona te organiseren. Deze voorbereiding nam flink wat tijd in beslag; Dopjes vijlen, etiketten afweken, vragen bedenken, bijpassende versnaperingen uitzoeken en de proeverijen bij alle proefkonijnen afleveren. Tijdens deze voorbereiding ontstond het idee om kant-en-klare bierproeverijen samen te stellen die zowel fysiek bij elkaar als op afstand gespeeld kan worden. Een bierproeverij waarbij je op een leuke manier verschillende bieren proeft en de wereld van speciaalbier leert ontdekken.